Minicollege Objectfotografie (VOL)

Objecten fotograferen met je smartphone; hoe doe je dat? Hoe zorg je er voor dat je de juiste foto maakt met de juiste kwaliteit? Tijdens het minicollege “Objectfotografie met je smartphone” leer je alles wat je moet weten bij het maken van objectfoto’s.

Op maandag 4 november a.s. biedt Museumfederatie Fryslân een minicollege objectfotografie met je smartphone aan. De afgelopen jaren hebben veel musea deelgenomen aan het project Kolleksjes Tichteby en de collecties gedigitaliseerd. Ook de komende jaren zal nog veel in het teken staan van digitalisering. Een laagdrempelige manier van objectfoto’s maken is het maken van foto’s met je smartphone.

Tijdens deze praktische minicollege zal fotograaf Martin Rijpstra jullie tips en tricks geven bij het maken van foto’s met je smartphone. Onder andere licht, aanpak, gebruik van app’s en keuzemogelijkheden komen aan bod.

Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Deelnemers wordt uiteraard verzocht een eigen smartphone mee te nemen!

-> wegens het grote succes is een tweede datum ingepland: maandag 18 november a.s. (VOL)