Fries landbouwmuseum

Friesland is al eeuwenlang een agrarische provincie. Sinds mensenheugenis houden boeren er vee en bewerken ze het land. Het Landbouwmuseum bewaart de waardevolle sporen die al die landbouwactiviteiten hebben nagelaten.

De permanente expositie van machines, gereedschappen, fotodocumenten en schilderijen laat zien hoe de geschiedenis van Friesland verweven is met het boerenbedrijf.
Het staat daarmee symbool voor de historie van het platteland in het algemeen.

De verhalen die we in het museum vertellen, laten zien hoe de landbouw voortdurend innoveerde, wel of niet door de omstandigheden gedwongen. Landbouwmethoden veranderden doorlopend, gewassen kwamen en gingen, de kweek van nieuwe pootaardappelrassen nam in Fryslân een grote vlucht en de rundveefokkerij stuurde de melkproductie naar ongekende niveaus.

Samen met het ontstaan van de coöperatieve en particuliere industrie ontstond een ontwikkeling die Friesland typeert en die als voorbeeld diende en dient in de hele wereld.
In ons museum beleeft de bezoeker de impact die de landbouw had en heeft op de cultuur, de economie, het landschap en het platteland

Museum informatie
Faciliteiten
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Invalidentoilet aanwezig
Bezoekersparkeerplaats aanwezig
Parkeerplaats voor bussen aanwezig
Museumwinkel aanwezig
Activiteiten voor kinderen
Museumkaart