Passe-Partout Friese Musea

17 augustus 2020 12 dagen

Museumfederatie Fryslân, Merk Fryslân en Friese musea introduceren… de Passe-Partout Friese Musea! 

Met de passe-partout stimuleren we vooral toeristen om kennis te maken met meerdere Friese musea, daarbij willen we ook kleinere musea in Friesland een podium te geven. Een aantrekkelijk concept, zeker nu Nederlanders vooral op pad gaan in eigen land.

Veelgestelde vragen door musea

1. Vanwaar het initiatief voor een passe-partout?

Met het Passe-partout Friese Musea stimuleren we (met name) toeristen kennis te maken met meerdere Friese musea. Daarbij willen we ook de kleinere musea in Friesland een podium te geven.

2. Wat is de officiële naam van het passe-partout?

Passe-partout Friese Musea

3. Wordt de passe-partout compatibel gemaakt met ons kassasysteem? Zodat een gescand passe-partout direct in ons registratiesysteem als bezoeker geboekt wordt?

Nee, het wordt niet gekoppeld aan het kassasysteem. Er wordt gebruikt gemaakt van een mobiele scanapplicatie via VanPlan waartoe deelnemende musea toegang krijgen. VanPlan heeft inzage in de applicatie en deelt gebruiksgegevens met de Museumfederatie. De Museumfederatie zorgt vervolgens voor de financiële afhandeling en deelt daarbij de bezoek-/gebruiksgegevens.

4. Moet de passe-partout gescand worden met een mobiele telefoon?

Ja, voor de scanapp is een smartphone of tablet nodig. Zie ook het antwoord op vraag 3.

5. Waar en hoe wordt de passe-partout verkocht?

Het kopen van een passe-partout kan alleen online, via de centrale verkooppagina: www.vanplan.nl/passe-partout-friese-musea

6. Wat kost een passe-partout en wat krijgt de koper ervoor?

Het passe-partout wordt voor een gunstig tarief aan de consument aangeboden; € 15,- (exclusief € 1,15 transactiekosten, inclusief btw). Hiermee heeft de koper toegang tot 3 deelnemende musea naar keuze. De passe-partout is 3 maanden geldig. Voor kinderen tot 3 jaar is de entree in de meeste musea gratis.

7. Wie zitten er achter de passe-partout?

De Passe-partout Friese Musea is een initiatief van Merk Fryslân en Museumfederatie Fryslân. Verkooppartner is VanPlan.nl.

8. Welke musea doen mee?

Kijk voor de actuele deelnemerslijst op www.vanplan.nl/passe-partout-friese-musea

9. Kan mijn museum ook meedoen?

Ja, dat kan. Meer informatie bij de volgende vraag.

Interesse of meer informatie?

Interesse om als museum deel te nemen aan de Passe-partout Friese Musea? Of heb je een andere vraag, bijvoorbeeld over de financiële afhandeling? Stuur voor meer informatie een mailtje naar secretariaat@museumfederatiefryslan.nl

Samen zetten we museaal Friesland nog beter op de kaart!