Advies Online ticketing: Tiqets

Publiek en Educatie

Op deze pagina vindt u actuele informatie over de provinciebrede samenwerking met Tiqets, de leverancier van de Tiqets Booking Engine. Ook vindt u hier instructies en achtergrondinformatie.

Advies aan Friese musea – November 2020

Provinsje Fryslân heeft Museumfederatie Fryslân opdracht gegeven om Friese musea te adviseren over geschikte online-ticketsystemen. Directe aanleiding is de reserveringsverplichting tijdens de coronacrisis. Er is onderzoek gedaan naar 20 ticketsystemen en, in samenspraak met Merk Fryslân en VVV Waterland van Friesland, besloten om online-ticketsysteem Tiqets Booking Engine te adviseren aan Friese musea.

Interesse? Geef hier uw wensen door >

Meer over Tiqets Booking Engine
Tiqets Booking Engine is het ticketsysteem van het Nederlandse (en van oorsprong Friese) bedrijf Tiqets. Tiqets’ corebusiness is een online platform (Tiqets.com) waarop consumenten van over de hele wereld tickets kopen voor attracties en musea. Daarbij heeft het voor organisaties, al dan niet actief op dat platform, de Tiqets Booking Engine ontwikkeld. Dit ticketsysteem wordt inmiddels wereldwijd gebruikt. In Nederland werken onder meer Straatmuseum Amsterdam en de Martinitoren (Visit Groningen) met het systeem.

De Tiqets Booking Engine is een gebruiksvriendelijk en technisch en grafisch uitstekend systeem dat tegen aantrekkelijke voorwaarden wordt aangeboden aan Friese musea, erfgoedinstellingen en toeristische organisaties. Grote pre is ook de ontzorgende ondersteuning die Tiqets biedt. Elk museum heeft de beschikking over een vast contactpersoon die de implementatie met uw webbouwer regelt. Bovendien is Tiqets eerste aanspreekpunt voor mensen die hun gekochte e-ticket willen wijzigen of annuleren (indien u deze mogelijkheid wenst aan te bieden). Daarmee is het ticketsysteem zowel aantrekkelijk voor grote als kleine musea.

De Tiqets Booking Engine komt ook als meest geschikt uit de bus voor provinciebrede online (ticket)marketing van culturele aanbieders. Zo maakt het systeem mogelijk om museumkaartjes te verkopen via websites van derden, zoals van Merk Fryslân (Friesland.nl, Visitwadden.nl, etc.), regiomarketingorganisaties (zoals Waterlandvanfriesland.nl) en de Museumfederatie (Museum.frl). Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld combinatietickets, arrangementen en passe-partouts aan te bieden waarvan uw museum onderdeel is. Voor aanbod via derden is overigens altijd toestemming nodig van u als instelling.

Downloads en bijlagen adviesrapport

Adviesrapport Online Ticketing (Op aanvraag)
Bijlage 1: Vragenlijst: in kaart brengen huidige situatie en behoeften Friese musea (in adviesrapport en op aanvraag)
Bijlage 2: Criteria beoordeling 20 online ticketsystemen (in adviesrapport en op aanvraag)
Bijlage 3: Tiqets: Waarom Tiqets in het kort (pdf)
Bijlage 4: Tiqets: Vragen en antwoorden (door: VVV Waterland) (Op aanvraag)
Bijlage 5: Tiqets: Self Service Portal (pdf)
Bijlage 6: Tiqets: ScanApp instructies (pdf)
Bijlage 7: Tiqets: Voorbeeld ticket (pdf)
Bijlage 8: Tiqets: Voorbeeld factuur (pdf) (Op aanvraag)

Veelgestelde vragen:

Kan ik een checkbox voor mijn nieuwsbrief toevoegen aan de Tiqets Booking Engine?

Die mogelijkheid zit er niet in omdat u klanten (en dat zijn ze na aankoop van een ticket) zonder toestemming een nieuwsbrief per mail mag sturen. Op voorwaarde dat zij in de nieuwsbrief de mogelijkheid tot uitschrijven hebben. Een checkbox is dus overbodig. Zie voor meer informatie dit artikel.

We organiseren een gratis event maar willen daarvoor wel kaartjes ‘verkopen’. Kan dit? En wat zijn dan de kosten?

Dit kan. Bij een kaartje voor een gratis event worden alleen de kosten voor het sms’je (6ct per boeking) in rekening gebracht. U draagt GEEN fee af en betaalt GEEN iDeal-kosten.

Contactpersonen

Wilt u ook gebruik maken van de Tiqets Booking Engine, of meer informatie, neem dan contact op met onderstaande personen. Zij kunnen u het contract sturen dat Tiqets Friese musea aanbiedt en voor implementatie in contact brengen met de contactpersoon bij Tiqets. Zodra de Tiqets Booking Engine op uw website draait, kunt u bij uw Tiqets-contactpersoon terecht voor alle vragen en support.

Video Tiqets Booking Engine