Cursus collectieregistratie Adlib 22 oktober 2018

Museumfederatie Fryslân biedt op maandag 22 oktober a.s. een cursus Adlib aan. Deze cursus is zeer praktisch ingericht om de kennis van Adlib op te frissen, maar ook uit te breiden.
Alle verplichte en nuttige Adlibvelden worden behandeld. Welke velden zijn in het internettijdperk onontbeerlijk en hoe moet je ze behandelen? Hoe vind je je eigen objecten terug in de database? Hoe heb je de meeste kans dat de objecten van jouw museum op internet worden gevonden en hoe maak je een goede back-up? De cursus geeft inzicht in de opbouw en werking van de database. Naast de basale Adlibkennis behandelen we ook thesaurusbeheer en zoeken en vervangen in de database.

Goed om te weten: deze cursus concentreert zich met name op deelnemers die weinig ervaring met Adlib Museum Software hebben, maar ook mensen met een beetje ervaring kunnen gerust aanhaken om kennis op te frissen en verder uit te breiden. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail waarin we nog een aantal vragen stellen zodat we heel gericht kunnen werken.

Deelnemers worden verzocht een object uit het eigen museum mee te nemen!

Datum:                              maandag 22 oktober 2018
Cursusleider:                 Bibi Bodegom; werkt voor verschillende musea en Gelders Erfgoed en is een veelzijdige erfgoedprofessional met veel kennis en ervaring op het gebied van digitalisering en ICT
Locatie:                             Tresoar, Boterhoek 1, 8911 DH Leeuwarden
Tijd:                                    09.30 – 16.30 uur
Kosten:                             € 55,- (leden), € 65,- (niet-leden) inclusief lunch

U kunt zich aanmelden via: Lisette Zwerver, secretariaat@museumfederatiefryslan.nl, of 058 – 213 91 85