Tweede online kennissessie auteursrecht voor kleine erfgoedorganisaties

Datum: 12-11-2020
Tijd: 14:00 – 15:00
Locatie: online
Kosten: gratis

De eerste kennissessie over auteursrecht, georganiseerd door de digitaal-erfgoed-coaches van het Netwerk Digitaal Erfgoed, krijgt een vervolg. De eerste sessie ging met name over theoretische en juridische achtergronden. Tijdens de aakomende sessie op 12 november staat de praktijk centraal.  

Bij het digitaliseren en online plaatsen van (beeld)materiaal houd je als (vrijwillig) medewerker bij een erfgoedorganisatie altijd rekening met auteursrecht. Maar dat kan soms best ingewikkeld zijn. Want hoe kom je erachter of er op een collectiestuk auteursrecht rust? Hoe leg je dit vast? Hoe kun je auteursrechtelijke risico’s vermijden als je je collectie in een online beeldbank toont? In de sessie komen praktijkvoorbeelden aan bod die de digitaal-erfgoed-coaches tegenkomen in hun werk en waarin je je als kleine erfgoedorganisatie zult herkennen.

Twee experts zullen bovengenoemde voorbeelden uitgebreid behandelen. De eerste expert is theoretisch deskundige Maarten Zeinstra, coördinator auteursrecht bij archieven-brancheorganisatie KVAN/BRAIN en specialist informatiemanagement bij het Noord-Hollands Archief. De tweede expert, Roosje Keijser, is coördinator team beschrijven & verwerven en vakspecialist verwerven particuliere archieven bij Het Utrechts Archief.

Deze online kennissessie is een gezamenlijk initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed en de digitaal-erfgoed-coaches. De gratis kennissessie vindt plaats op donderdag 12 november 2020 van 14.00-15.00 uur. Meer informatie op vind je hier.

Let op: Meld je uiterlijk 11 november aan via dit formulier.