Cursus ‘Leren Preserveren’

Wil je meer weten over preserveren? In drie bijeenkomsten leer je de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitaal erfgoed. Deze groepscursus is bedoeld voor alle medewerkers van erfgoedinstellingen die met digitaal erfgoed te maken hebben. Zet 27 maart, 17  april en 8 mei in je agenda of geef je meteen op, want het aantal cursusplaatsen is beperkt. De cursus wordt deze keer gegeven in Zwolle.

Meer informatie en aanmelden

Kennisuitwisseling en aansluiting op de praktijk

In de cursus krijg je kennis en tools aangereikt over de duurzame toegang tot digitale informatie. Dit kun je vervolgens meteen toepassen in de eigen organisatie. Je krijgt opdrachten, toegang tot de digitale leeromgeving en begeleiding van de coaches. Daarnaast zijn er presentaties van experts van verschillende instellingen. En je kunt natuurlijk uitgebreid ervaringen uitwisselen met medecursisten.

Resultaat

Leren Preserveren brengt niet alleen inzicht in wat duurzame toegankelijkheid is. Het laat je ook op verschillende manieren kennismaken met wat het betekent voor de praktijk. Na het volgen van de groepscursus:

Programma en locatie

maandag 27 maart 2023 9:30 – 16:00 ‘De achtergrond’
maandag 17 april 2023 9:30 – 16:00 ‘Het speelveld’
maandag 8 mei 2023 9:30 – 16.00 ‘De praktijkstap’

Dit voorjaar zijn we te gast bij Collectie Overijssel en vinden alle drie de cursusdagen plaats in Zwolle. Leren Preserveren wordt 2 keer per jaar georganiseerd door VHIC in samenwerking met Netwerk Digitaal Erfgoed.

Gratis online module

Nog niet toe aan de groepscursus, maar wil je al wel je kennis vergroten? Of wil je meer weten over de inhoud van de cursus? Kijk op lerenpreserveren.nl