Bijeenkomst RCE ROEREND IN DE REGIO: Editie Noord

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed komt naar Museum Belvédère

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), Museumfederatie Fryslân, Erfgoedpartners Groningen en Platform Drentse Musea organiseren de bijeenkomst ‘Roerend in de Regio – Editie Noord’ waarbij collectiemanagement en roerend erfgoed centraal staan. Op deze goedgevulde dag delen RCE adviseurs hun kennis over diverse museale onderwerpen. Dat gebeurt aan de hand van interactieve sessies. Maar vooral is er veel tijd voor u: verzamel daarom uw vragen en stel ze op deze dag aan de adviseurs.  

Programma
We beginnen met de introductie van de RCE: wat doet deze Rijksdienst en wat kan zij voor u betekenen. Daarna zijn de diverse onderwerpen aan de beurt, te weten:

De eerste vier sessies zijn opeenvolgend, de workshop Herkomstonderzoek WOII cultuurgoederen wordt twee keer gehouden en loopt naast de andere sessies. Voor de workshop dient u zich bij binnenkomst in te schrijven als u deze wilt volgen. Deelname geschiedt dan op volgorde van inschrijving. Daarnaast zijn gedurende de hele dag RCE-adviseurs beschikbaar voor uw vragen.

Praktische informatie
Datum: maandag 13 november 2023
Aanvang: 9.30 uur inloop, 10.00 start programma tot 16.30 uur (inclusief lunch).
Locatie: Museum Belvédère, Oranje Nassaulaan 12, 8448 MT Heerenveen-Oranjewoud.

Handig: tussen treinstation Heerenveen en Museum Belvédère zetten wij een (bijzondere) pendelbus in. Bij uw inschrijving kunt u aangeven of u hier gebruik van wil maken. We vertrekken om 9:15.
Voor wie: de bijeenkomst is voor vrijwilligers en medewerkers van een collectiebeherende instelling én voor lokale ambtenaren en beleidsmedewerkers met erfgoedzorg in hun takenpakket uit de provincies Drenthe, Friesland, Groningen.

Meer informatie en aanmelden voor een van de bijeenkomsten via:
Aanmelden is verplicht en mogelijk tot en met 5 november a.s. Let op: om zoveel mogelijk instellingen de kans te geven zich aan te melden, mogen zich per instelling maximaal twee personen aanmelden. Deelname is gratis, maar i.v.m. het bestellen van catering niet vrijblijvend; we houden rekening met uw komst.

Vragen over de bijeenkomst? Mail naar lmombaerts@museumfederatiefryslan.nl, of neem telefonisch contact op via 058-213 91 85

Het volledige programma bekijken?Ga naar de agenda op Cultureelerfgoed.nl
Bijeenkomst RCE ROEREND IN DE REGIO: Editie Noord