Bijeenkomst auteursrecht en AVG

Van musea wordt steeds vaker verwacht dat hun collecties digitaal toegankelijk worden gesteld. Recente rechtszaken en nieuwe wetgeving zoals AVG zorgen voor onrust in de sector. Wat houden deze ontwikkeling en wet precies in en wat betekent dit concreet voor musea, erfgoedinstellingen en historische verenigingen? Mogen de collecties digitaal beschikbaar worden gesteld? Ook als open data? En hoe gaan we om met de gegevens van bezoekers?

Op 25 juni a.s. biedt Museumfederatie Fryslân, in samenwerking met Redbot en Tresoar, een rondetafelgesprek over de recente ontwikkelingen rondom het auteursrecht en de AVG die op 25 j.l. van kracht is gegaan. De middag wordt afgesloten met een korte introductie op hoe om te gaan met nieuwsbrief of persoonsgegevens van bezoekers.

Een praktische bijeenkomst waarin veel ruimte is voor vragen en het delen van informatie met elkaar!

De bijeenkomst is onder leiding van Maarten Zeinstra. Maarten is rechtswetenschapper en werkt als onderzoeker en adviseur met een focus op auteursrecht en cultuur. Hij heeft verschillende publicaties geschreven over het verbeteren van de toegang tot archieven, kennis en informatie.

Cursusdatum
Tijd
Locatie
Ma 25 jun
14.00 - 17.00 uur
Blokuispoort