Events op Friesland.nl nu doorgezet naar Museum.frl

23 juli 2024 1 dagen

Vanaf nu hoef je activiteiten en exposities van jouw museum alleen nog maar in te voeren op Friesland.nl, de toeristische website van onze provincie. Ze worden dan automatisch doorgezet naar Museum.frl, de museumwebsite van Friesland (niet te verwarren met de website over onze organisatie, waar je nu op bent). Zo maak je een activiteit in een handomdraai zichtbaar voor een groot publiek. Gratis en voor niets.

Veelgestelde vragen

 1. Ik heb nog geen account op Friesland.nl, hoe maak ik die aan voor ons museum?
  Ga allereerst na of er daadwerkelijk nog geen account is aangemaakt. Want dubbele accounts zorgen voor verwarring – en we kunnen er maar 1 aan Museum.frl koppelen. Vraag je collega’s én typ in de zoekfunctie op Friesland.nl even op de naam van jouw museum. Staat jouw museum bij ‘locaties’, dan is er waarschijnlijk al een account voor jouw museum en moet je alleen nog de inloggegevens zien te vinden. Weet je zeker dat er nog geen account bestaat op Friesland.nl, dan kun je die hier aanmaken.
 2. Ik heb een account aangemaakt op Friesland.nl, hoe nu verder?
  Geef ons dan even een seintje door een e-mail te sturen naar Eelco. Dan zorgen wij ervoor dat de evenementen die je aanmaakt op Friesland.nl gekoppeld worden aan Museum.frl. Evenementen die al waren aangemaakt worden niet automatisch gekoppeld. Deze kun je nog wel handmatig toevoegen met je Museum.frl-account.
 3. Ik heb al een account op Friesland.nl, maar ik zie mijn evenementen niet terug op Museum.frl, wat nu?
  Stuur Eelco een e-mail.
 4. Werkt de koppeling ook de andere kant op?
  Nee, de koppeling is eenzijdig: van Friesland.nl naar Museum.frl. Met je Museum.frl-account kun je nog wel altijd events aanmaken op Museum.frl, maar deze worden dus niet doorgezet naar Friesland.nl.
 5. Wordt er ook andere museuminformatie doorgezet van Friesland.nl naar Museum.frl?
  Nee, alleen events worden doorgezet. Om algemene info van je museum te wijzigen op Museum.frl moet je dus inloggen met je Museum.frl-account.

Heb je een andere vraag? Stuur een e-mail, we helpen je graag.