Boekpresentatie ‘Testament van de ziel’: in gesprek met Hylke Speerstra, Douwe Draaisma en Geert Mak

10 februari 2023 1 dagen

Testament van de ziel van Hylke Speerstra is onlangs verschenen bij uitgeverij Atlas Contact. Het is de vertaling van de schrijver zelf van diens boek Testamint fan de siel (Bornmeer, 2021) over twee weduwnaars met Friese roots die elkaar ontmoeten bij een rodeo in Canada en elkaar hun levensverhalen vertellen. De vertaling van het boek wordt op vrijdag 10 februari om 16.00 uur gepresenteerd in het gebouw van Tresoar.

De presentatie wordt gegeven in de vorm van een interview. Arjen Dijkstra, directeur van Tresoar, zal de auteur vragen naar zijn beweegredenen voor het schrijven van het boek en de uitdagingen die bij het vertalen aan het licht kwamen. Verder zitten ook Douwe Draaisma en Geert Mak aan tafel. Mak zal met name worden bevraagd over de waarde van het vertellen van verhalen en oral history in het algemeen, terwijl Draaisma wordt geïnterviewd over onder andere de (on)betrouwbaarheid van het geheugen.

Na het interview is zowel de Friese- als de Nederlandse versie van het boek te koop en zit Hylke Speerstra klaar om boeken te signeren.

Boekpresentatie

Wat: Boekpresentatie Testament van de ziel met Hylke Speerstra, Douwe Draaisma en Geert Mak

Wanneer: vrijdag 10 februari; inloop vanaf 15.30 uur; start programma 16.00 uur

Waar: Tresoar, Boterhoek 1, Leeuwarden

Aanmelden?

Het bijwonen van de boekpresentatie is gratis. Een plek reserveren? Meld je hier aan voor de boekpresentatie