Webinar over Wet toezicht en bestuur rechtspersoon (WBTR)

20 april 2021 Bedrijfsvoering

Vanaf 1 juli 2021 is de Wet toezicht en bestuur rechtspersonen (WBTR) van kracht. Vrijwel alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten eraan voldoen. In de nieuwe wet zit een uitbreiding van de aansprakelijkheid van bestuursleden, maar de wet gaat vooral over het reilen en zeilen binnen de vereniging. Wat dit betekent en wat je moet regelen binnen deze wet wordt duidelijk tijdens een gratis webinar op vrijdagochtend 30 april aanstaande van 10.00 tot uiterlijk 11.00 uur.

Hoe kan je het beste aan deze wet voldoen en wat komt daar allemaal bij kijken? WBTR.nl ontwikkelde een online stappenplan dat je langs alle eisen van de WBTR leidt. Daarmee voorkomt de vereniging of stichting dat bestuursleden en toezichthouders onbewust en onbedoeld onnodige risico’s lopen. Het is een hulpmiddel om zaken goed te regelen en vast te leggen. Bovendien kun je iedereen zo transparant mogelijk laten zien dat bestuur en toezicht goed zijn geregeld. Dat geeft potentiële nieuwe bestuursleden ook zekerheid.

In WBTR.nl werken een groot aantal koepelorganisatie en verenigingen samen. Ook het Landelijk Contact Museumconsulenten is partner geworden, Museumfederatie Fryslân maakt hier onderdeel van uit. Voor de achterban van het LCM, is een speciale landingspagina aangemaakt en krijg je 50% korting op het online stappenplan, de helpdesk en de andere services zoals uitlegvideo’s en kant-en-klare invulformulieren en betaal je voor een jaar € 120,- in plaats van €240,- met de kortingscode erfgoed050.

Tevens geven zij gratis webinars met als doel bekendheid te geven aan de nieuwe wet en aan de mogelijkheden voor verenigingen eraan te voldoen. Vrijdag 30 april van 10.00 – 11.00 uur organiseren zij een webinar voor het Noorden van Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe).

Deelname aan het webinar is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk. Aanmelding kan via deze registratielink: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMlduqrrj0oGNTbLAqPtjNyphhWu9UxT2Cm

Je kunt ook zonder het webinar gevolgd te hebben inschrijven als gebruiker van het stappenplan. Inschrijven kan via https://wbtr.nl/partner/open-en-lcm-erfgoed/ (via de knop direct inschrijven wordt de korting meteen verwerkt).

Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via secretariaat@museumfederatiefryslan.nl of 058 – 213 91 85.