Kennis-en informatiecentrum Hegebeintum wint Vredeman de Vriesprijs 2021

14 december 2021 Collectie

De uitslag van de Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving 2021 is bekend. De winnaar van de juryprijs is het Kennis- en ynformaasjesintrum Hegebeintum. Vrijdag 10 december werd de prijs uitgereikt aan het winnende inrichtingsteam, waar collega Johan van Gent van Erfgoed & Publiek deel van uitmaakte.

Juryprijs
Het winnende ontwerpteam heeft in opdracht van Stichting Terp Hegebeintum de inrichting ontworpen voor een expositie in het nieuwe bezoekerscentrum. Het team bestaande uit Babke Dekker (Hofmeijer Dekker Ontwerpers), Johan van Gent (Stichting Erfgoed & Publiek) en Jos Blomsma (Terwisscha & Wagenaar | Vormburo) ontvangt samen met de opdrachtgever een bedrag van 5000,- euro en een oorkonde.

Lovende woorden
De jury was erg te spreken over de winnende inrichting. “Het vormt een geheel waardoor het publiek de ruimte krijgt zich te verdiepen en op een goede wijze kennis kan maken met het archeologische verhaal. De inrichting sluit naadloos aan op de architectuur van het nieuw gebouwde centrum”, aldus de jury.

Vredeman de Vriesprijs
Bij de Vredeman de Vries Prijs staan het proces en het doel van vormgeving voorop, en daarmee de relevantie en maatschappelijke rol van wat vormgeving of design kunnen bijdragen. De Provincie hoopt met deze prijs een impuls te geven aan de ontwikkeling en belangstelling voor vormgeving en design in Fryslân.

Het werk van de zes genomineerden is nog tot en met 9 januari te zien in de speciale expositie in Museum Joure.