Verhalenavond 2019 – Meld je instelling aan!

16 juli 2019

Wat was het een succes vorig jaar: de verhalenavond ‘2018verhalen’ waarmee het culturele hoofdstadjaar werd geopend. Al snel gingen er, bij zowel musea als bezoekers, stemmen op voor een editie in 2019. En verheugd kunnen we nu meedelen dat die er komt! Georganiseerd door Museumfederatie Fryslân en Stichting Pier 21.

Verhalenavond: vrijdag 15 november 2019

Op Verhalenavond (nu de officiële naam) ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Verhalen in huiskamers, bij bedrijven, in markante panden en natuurlijk bij musea, archieven en archeologische steunpunten. Thema dit jaar: ‘Als stenen konden spreken’.

Met de verhalenavond blazen we nieuw leven in de ooit zo geliefde Friese traditie van de ‘winterjunenocht’, maar hebben we bovenal een evenement in de provincie die culturele instellingen als gegoten zit. Het vertellen van verhalen is immers onze kernactiviteit.

Aanmelden: hoe eerder hoe beter

Vorig jaar deden er maar liefst 80 culturele instellingen mee aan de verhalenavond. En ook nu hopen we op jullie deelname. Aanmelden kan eenvoudig op www.verhalenavond.nl.  Tip: Hoe eerder je je aanmeldt, hoe beter. Des te langer is je verhaal namelijk zichtbaar op de website en des te groter is de kans dat ‘ie wordt uitgelicht op Facebook.

Inspiratiemiddag voor culturele instellingen

Natuurlijk ben je helemaal vrij in hoe je je verhaal vertelt. Maar heb je behoefte aan inspiratie of tips? Kom dan naar de inspiratiemiddag voor culturele instellingen, op maandag 16 september (locatie in Friesland, maar nog niet bekend). Professionele theatermakers geven die middag praktische handvatten en inspiratie voor het vertellen van een verhaal. Je hoeft nog geen onderwerp te hebben om mee te doen. Geef je op voor deze (gratis) middag door een mail te sturen naar Lisette Zwerver (Lzwerver@museumfederatiefryslan.nl) o.v.v. ‘Inspiratiemiddag’.

Voor vragen kun je ons altijd bellen (058 213 91 85) of mailen (zie mailadres hierboven).

Laten we er samen (weer) een onvergetelijke avond van maken!