Musea en Zorg

27 april 2011

In juni 2011 gaat het project Musea en Zorg weer van start. Musea en Zorg heeft als doel het Fries onder de aandacht te brengen bij ouderen en tegelijkertijd een brug te slaan tussen musea en verzorgingshuizen. Ook dit jaar heeft een flink aantal musea aangegeven mee te willen werken aan het project. Dit betekent dat deze musea graag bij u langskomen met voorwerpen uit de museumcollectie. Een mooie mogelijkheid om uw bewoners een cultureel programma aan te bieden!

Vertellen houdt een verhaal levend, samen geven we zo ons erfgoed door.
Achter ieder voorwerp schuilt immers een uniek verhaal, dat de moeite van het vertellen meer dan waard is! U en de bewoners van uw zorginstelling zijn van harte uitgenodigd om te komen luisteren, u te verbazen en te verwonderen.

Wanneer u interesse heeft in het bezoek door een museum aan uw zorginstelling horen wij dit graag! In juni 2011 worden afspraken ingepland: welk museum uit uw omgeving langskomt en wanneer. Het bezoek hoeft niet noodzakelijkerwijs in juni zelf plaats te vinden. In overleg met het museum, kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een afspraak in het najaar van 2011.

Nieuwsgierig, of op zoek naar meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.