De Slimste Erfgoedvrijwilliger-finale: Fryslân gedeeld derde plek

07 juli 2023 Marketing

Vrijdagmiddag 30 juni was het tijd voor de landelijke finale van ‘De Slimste Erfgoedvrijwilliger’. Eerder dit jaar vonden de digitale voorrondes van de quiz plaats, waaruit per provincie de erfgoedvrijwilliger met de beste score als winnaar uit de bus kwam. Tijdens de grote finale werd Fryslân vertegenwoordigd door Co Gelderloos van Tresoar, die de hoogstscorende erfgoedvrijwilliger van onze provincie bleek.

Een spannende strijd
Tijdens de grote finale streden tien provincies om de felbegeerde titel. Met quizvragen over onder andere kastelen, oude klederdracht, digitalisering en provinciale geschiedenis toonden de deelnemers hun kennis van het erfgoedveld. Co wist het samen met zijn teamgenoot ver te schoppen in de quiz, en behaalde een prachtige, gedeelde derde plaats. Iets om trots op te zijn!

Vrijwilligers in het zonnetje
We kunnen terugkijken op een spannende, leerzame en bovenal feestelijke dag. De erfgoedsector in Nederland draait door de inzet van vele duizenden vrijwilligers, en met de landelijke kennisquiz van Erfgoedvrijwilliger werd het vrijwilligerswerk in de erfgoedsector in het zonnetje gezet. 

De (landelijke) kennisquiz is een initiatief van Erfgoedvrijwilliger.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.