Het Friese Museumdorp

Erfgoed op een nieuwe manier ontdekken!

In het Friese landschap onberoerd door de tijd ligt Het Friese Museumdorp in Allingawier. Het karaktistieke terpdorp werd ooit bestempeld als één van de tien mooiste plaatsen van Nederland. Een schilderachtig dorpje net beneden de afsluitdijk.

Het Friese Museumdorp beheert en behoudt het regionale materiële en immateriële erfgoed van Friesland in situ (ter plekke). De biografie van het landschap en het Friese plattelandsdorp gaan er in elkaar over en geven een compleet en waardevol beeld van de Friese plattelandssamenleving van weleer. Het Museumdorp vertelt over de mensen die er leefden: een agrarische samenleving in een waterrijk land.

Hét perfecte dagje uit. Snuif de zoete geuren op van de ambachtelijke bakkerij. Proef de lekkernijen. Zie de dorpsschilder zijn kunsten vertonen en bezoek de echte smidse. Wandel verder door het dorp naar de museumboerderij en ervaar het leven van een Fries boerengezin van de afgelopen eeuwen alsof ze even een ommetje aan het maken zijn.

Geniet van een lekkere kop koffie of lunch in Restaurant ”It Ferhaal”. Een plattelandsschuur met glazen puien en vergezichten rondom. De huiselijke gezelligheid en rust zal u verassen, terwijl de kinderen vrolijk in de speeltuin rondrennen. Schijnt de zon? Verken dan in een roeibootje de prachtige omgeving.

Het Friese museumdorp waar cultuur en vermaak hand in hand gaan!

Museum informatie
  • Adres:Meerweg 4
  • Plaats: Allingawier
  • Telefoon:0515-231631
  • Prijzen:
  • Volwassenen€4,50
  • Kinderen t/m 12 jaarGratis
  • Bekijk website
Faciliteiten
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Invalidentoilet aanwezig
Bezoekersparkeerplaats aanwezig
Parkeerplaats voor bussen aanwezig
Rondleidingen op aanvraag
Horeca aanwezig
Museumwinkel aanwezig
Activiteiten voor kinderen