Workshop Verduurzaming Erfgoed

Datum: 11 oktober 2022
Tijd: 9.30 uur – 15.00 uur
Locatie: Museum Joure, Museumstraat 2, 8501 CD Joure
Workshopleiders: Dr. Bart Ankersmit en Marc Stappers
Kosten: €20 eigen bijdrage lunch en koffie/thee

Stichting Erfgoed & Publiek is namens Provincie Fryslân bezig met het project KlimOp, hierbij worden vastgoedeigenaren geadviseerd bij het verduurzamen van hun pand. Het verduurzamen van een erfgoedinstelling vraagt natuurlijk om een andere invalshoek dan bijvoorbeeld het verduurzamen van een huis of kantoor.

Dinsdag 11 oktober biedt Stichting Erfgoed & Publiek, in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Museumfederatie Fryslân, daarom een workshop aan over verduurzaming van erfgoedinstellingen. Deze workshop is bedoeld voor de ondersteuning van erfgoedinstellingen maar ook om deelnemende adviesbureaus en gemeenteambtenaren mee te nemen in specifieke eisen die komen kijken bij het verduurzamen van panden met collectie.

De bijeenkomst is onder leiding van dr. Bart Ankersmit en Marc Stappers van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De ochtend zullen zij beginnen met een informatief gedeelte over binnenklimaat van erfgoedinstellingen en het verduurzamen van deze panden. ‘s Middags gaan ze graag aan de slag met jullie eigen vraagstukken.

Wij nodigen jullie dan ook van harte uit om een casus (incl. foto’s) in te sturen van specifieke uitdagingen waar jullie tegen aan lopen!
Het belooft een praktische bijeenkomst te worden waarin veel ruimte is voor vragen en het delen van informatie met elkaar!

Let op: Aanmelden en het insturen van uitdagingen kan t/m 6 oktober.