Inspiratiemiddag Verhalenavond

Wat was het een succes vorig jaar: de verhalenavond ‘2018verhalen’ waarmee het culturele hoofdstadjaar werd geopend. Al snel gingen er, bij zowel musea als bezoekers, stemmen op voor een editie in 2019. En verheugd kunnen we nu meedelen dat die er komt!
Georganiseerd door Museumfederatie Fryslân en Stichting Pier 21.

Verhalenavond, vrijdag 15 november 2019
Op Verhalenavond (nu de officiële naam) ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Verhalen in huiskamers, bij bedrijven, in markante panden en natuurlijk bij musea, archieven en archeologische steunpunten. Thema dit jaar: ‘Als stenen konden spreken’.

Met de verhalenavond blazen we nieuw leven in de ooit zo geliefde Friese traditie van de ‘winterjûnenocht’, maar hebben we bovenal een evenement in de provincie die culturele instellingen als gegoten zit. Het vertellen van verhalen is immers onze kernactiviteit.

Mel je verhaal nu al aan via de website www.verhalenavond.nl

Inspiratiemiddag, maandag 16 september 2019
Natuurlijk ben je helemaal vrij in hoe je je verhaal vertelt. Maar heb je behoefte aan inspiratie of tips? Kom dan naar de inspiratiemiddag voor culturele instellingen, op maandag 16 september (locatie in Friesland, maar nog niet bekend). Professionele theatermakers geven die middag praktische handvatten en inspiratie voor het vertellen van een verhaal. Je hoeft nog geen onderwerp te hebben om mee te doen. Geef je op voor deze (gratis) middag!

Voor vragen kun je ons altijd bellen (058 213 91 85) of mailen naar lzwerver@museumfederatiefryslan.nl

Laten we er samen (weer) een onvergetelijke avond van maken!