Digitaal Erfgoed Friesland – Projectenpagina

Noorderstruun

Welkom op de projectpagina van Digitaal Erfgoed Friesland. Een project waarbij wij samen met erfgoedinstellingen en Stichting Erfgoed & Publiek optrekken om met een gezamenlijk collectie registratie systeem de Friese collectie te digitaliseren. Op deze pagina vindt u informatie over het project, links naar projectupdates en verwijzingen naar waardevolle informatie. .

Door te digitaliseren wordt het eenvoudiger om erfgoed te:

 

Aanleiding en betrokkenen

Erfgoedinstellingen in Noord-Nederland zijn druk met het digitaal registreren van hun collectie. De deelnemers van het project doen dat via een gezamenlijk collectieregistratiesysteem: Atlantis. Met Atlantis is een systeem (van Nederlandse makelij) gekozen dat voldoet aan de belangrijkste eisen:

Op dit platform kunnen ze hun collectie-informatie uniform registreren, beschikbaar maken voor andere systemen én ontsluiten via publiekswebsite Noorderstruun.

 

Voor en door heel Noord-Nederland

Digitaal Erfgoed Friesland is dan wel een Fries project, het platform en Atlantis zijn beschikbaar voor alle organisaties en particulieren die erfgoed uit Noord-Nederland willen registreren, ontsluiten of verrijken. Benieuwd naar het project? Neem dan contact op via digitaal@erfgoedpubliek.nl

 

Mede mogelijk gemaakt door

Het project wordt uitgevoerd door Museumfederatie Fryslân in samenwerking met Stichting Erfgoed & Publiek. De uitvoering is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Ameland, Waddenfonds, Iepen Mienskip Fûns, VSB fonds en het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Communicatie toolkit - Netwerk Digitaal Erfgoed