De Vliegende Brigade

Voor ondersteuning bij al uw (collectie)vraagstukken en doelstellingen.

Over de Vliegende Brigade

Welkom op de projectpagina van de Vliegende Brigade. Via deze pagina blijft u op de hoogte van alle informatie en updates over het project.

De Vliegende Brigade is een project van de Museumfederatie, met steun van de Wassenbergh-Clarijs-Fontein Stichting, waarbij musea actieve ondersteuning kunnen krijgen bij het beantwoorden van vragen en het behalen van doelen rondom de collectie.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Hoe gaan wij te werk?

Aan de hand van een intakegesprek zal er gekeken worden naar de wensen van het museum en naar wat er nodig is om het doel te bereiken. Moet er bijvoorbeeld een reeks prenten opnieuw verpakt worden? Dan kan de Vliegende Brigade helpen met de keuze voor materialen en inpakmethodes. Wilt u een collectiewaardering opstarten, maar mist nét dat ene zetje om op te starten? De Vliegende Brigade kan met u meedenken om goed beslagen te ijs te gaan. De ondersteuning moet uiteindelijk de museummedewerkers de handvatten en het zelfvertrouwen geven om zelfstandig verder te kunnen werken. En is één doel behaald, dan kan daarna natuurlijk een volgende aangepakt worden. Uiteraard blijven wij, ook nadat het doel is afgesloten, altijd beschikbaar voor vragen.

Het blijft niet bij advies op afstand!
Er is altijd ruimte voor een deel actieve en specifieke ondersteuning, waarbij wij samen op locatie met het vraagstuk aan de slag gaan. De Vliegende Brigade kan dan concreet meedenken en meewerken in het proces, dingen voordoen of aan de hand van objecten in het museum tot een gerichte oplossing komen. Wij zullen zorgen voor goede begeleiding en zullen waar nodig externe experts opzoeken om de vragen op de beste manier te kunnen beantwoorden.

 

Stap 1

U heeft een (collectie)vraagstuk waarvoor u graag hulp zou ontvangen.

Stap 2

U klopt aan bij de Vliegende Brigade en samen wordt het vraagstuk besproken.

Stap 3

De Vliegende Brigade biedt ondersteuning, waarna u zelfstandig aan de slag kunt.

Aanmelden!

Heeft uw museum ook een vraag rondom collectie? Of een bepaalde doelstelling waarvan u niet goed weet hoe hoe deze te bereiken is? Meld u dan aan via onderstaand formulier. Na ontvangst van dit formulier neemt de Vliegende Brigade contact met u op om een intakegesprek in te plannen.

Aanmeldformulier