Collectiebehoud en -beheer

Collectie- en informatiebeheer

Het erfgoed in Friesland is van en voor iedereen. Daar gaan we zorgvuldig mee om. Museumfederatie Fryslân biedt advies en ondersteuning als het aankomt op het verantwoord beheren en behouden van een collectie. Daarbij kan het gaan om de huisvesting van een collectie in een historisch pand, maar ook om klimaat-, licht- en temperatuur invloeden of het zoeken naar een goede restaurator. Museumfederatie Fryslân beschikt over enkele lichtmeters (voor lux en uv-metingen), thermohygrografen, dataloggers en een ontvochtiger. Deze apparatuur is voor leden te leen en kan eventueel worden gehuurd.

Daarnaast ijken wij ook thermohygrografen voor je museum! Eens per jaar wordt er een periode gekozen waarin musea uitgenodigd worden hun thermohygrograaf langs te brengen om deze te laten ijken.

Afspraak maken voor ijking?Contact

 

Meer informatie over behoud en beheer, management en conservering van erfgoedcollecties vindt je via de Collectiewijzer.

Meer over behoud en beheer?Collectiewijzer

 

Voor vragen over restauraties of wanneer je op zoek bent naar gediplomeerde restauratoren verwijzen wij je ook graag door naar Restauratoren Nederland.

Zoeken naar restauratorenRestauratoren.nl