Jaarvergadering Museumfederatie Fryslân

11 juni 2018 1 dagen

Op maandag 11 juni a.s. organiseren wij onze jaarvergadering voor de leden van Museumfederatie Fryslân.
Het Fries Scheepvaart Museum te Sneek heet jullie deze dag van harte welkom!

Waar het de afgelopen jaren vooral ging om de voorbereiding op Culturele Hoofdstad 2018 en alles wat daarmee annex was, gaat het nu vooral over “de legacy” of “Agenda 2028”. Hoe kunnen we de inspanningen van de afgelopen jaren en natuurlijk 2018 voortzetten in de toekomst?! Kunnen we de energie die er nu is vasthouden en de geleerde lessen omzetten naar nieuwe activiteiten of succesvolle samenwerkingen vasthouden?

Lodewijk Kuiper (Beleidsmedewerker Public Affairs van de Museumvereniging) deelt een aantal landelijke voorbeelden van inspirerende projecten.
Bouke Kors (manager online en digital bij Merk Fryslân) presenteert Dé route-app van Fryslân: “Routes Friesland Style” en hoe Merk Fryslân vanaf 2019 verder gaat met legacy.

Als wij aan legacy denken, dan denken we aan de avond met verhalen in musea (2018verhalen). Frank Belt (Koninklijk Eise Eisinga Planetarium en Op Verhaal) deelt zijn ervaring met verhalen vertellen.
Hoe kun je als museum je rondleiding op een andere manier insteken dan je normaal gesproken zou doen?

Na afloop van deze presentaties zijn er rondetafelgesprekken. Je kunt met concrete vragen terecht bij de sprekers die eerder die middag een presentatie hebben gegeven en bij de medewerkers van Museumfederatie Fryslân.

We sluiten de dag af met een borrel!

Uitnodiging Jaarvergadering 11 juni 2018