Coronacrisis, hoe nu verder? [Fan de Souder]

Collectie- en informatiebeheer Collectiewaardering (Fan de Souder)

26 maart 2020

Het zijn rare en bijzondere tijden. De musea zijn leeg en iedereen moet nieuwe manieren van museaal werken voor zichzelf ontdekken. Maar misschien creëert de nieuwe situatie ook nieuwe mogelijkheden om eens in alle rust naar je collectie te kijken. Wat staat er allemaal in het depot? Waar zou je graag meer over willen weten?

Voor het waarderen van je collectie is het belangrijk om zo veel mogelijk kennis over de objecten te vergaren. Vaak krijgt een op het eerste oog nietig object juist door nieuwe kennis een andere waarde. Tegelijkertijd is het natuurlijk heel moeilijk om op elk gebied van jouw verzameling expert te zijn. Gelukkig hoeft dat niet. Over heel Friesland verdeeld zijn er experts op heel verschillende gebieden te vinden. We doelen dan niet alleen op de historicus die opgeleid is in een specifiek gebied, maar ook zeker op de enthousiaste amateur! Het belangrijke is te weten waar je elkaar nodig hebt en hoe je elkaar kunt vinden.

Koppelformulier

Om vragen en kennis bij elkaar te brengen hebben wij een koppelformulier opgezet. Hier kun je invullen op welk gebied jij kennis kunt bieden en het gebied waarover je zelf vragen hebt. Dan stuur je het naar ons terug en wij koppelen je, waar mogelijk, met diegene die je vraag hopelijk kan beantwoorden.

Omdat bijeenkomsten de komende tijd helaas geen optie zijn, zullen wij digitale groepsgesprekken organiseren. Als je hierbij hulp nodig hebt, helpen we natuurlijk graag.

Het koppelformulier vind je hier >