Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO)

Bedrijfsvoering

Door: Museumcontact

Voor de zelfstandig ondernemer en de zelfstandige zonder personeel (zzp’er) die écht in de knel komen door de coronacrisis is er de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO). Deze kan ook van belang zijn voor zzp’ers die in uw museum actief zijn (geweest). Zelfstandigen die minimaal 1225 uur per jaar werken kunnen aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal bij liquiditeitsproblemen. De gemeente voert de TOZO-regeling uit. De hoofdlijnen:

  1. Op basis van deze tijdelijke regeling biedt de gemeente u voor maximaal drie maanden inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum. Hoe hoog dit bedrag precies is hangt af van de samenstelling van uw huishouden en uw inkomen. U hoeft deze inkomensondersteuning niet terug te betalen. Er is ook geen vermogens- en partnertoets.
  2. Daarnaast kunt u een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van max. € 10.517 euro. Dit bedrag dient wel terugbetaald te worden. Het rentepercentage wordt waarschijnlijk 2%.

Meer informatie bij de Rijksoverheid.

Museumcontact