Word jij onze nieuwe communicatie-stagiair(e)?

14 mei 2019 Marketing

Wil jij meewerken aan de campagne van een uniek evenement in Friesland? En wil je concepten en promoties bedenken, social-media-acties en mailings maken, uitnodigingen en webteksten schrijven, en nog veel meer leuks waar je communicatiehart sneller van gaat kloppen?

Kom dan vanaf of na de zomer van 2019 bij ons stagelopen!

Over de Museumfederatie

Museumfederatie Fryslân is een provinciale organisatie die de musea in Friesland ondersteunt. Wij staan voor het toegankelijk maken en behouden van het cultureel erfgoed in Friesland, en dat op een zo hoog mogelijk niveau. Daarvoor delen we kennis, stimuleren we samenwerkingen en adviseren we musea op het gebied van bedrijfsvoering, collectie- & informatiebeheer, publiek & educatie en marketing & communicatie. In ons jonge, enthousiaste team zijn alle vakgebieden vertegenwoordigd. Samen brengen we musea, collecties en ander erfgoed naar een hoger niveau!

Op het gebied van marketing en communicatie hebben we hele diverse, leuke projecten. Naast de communicatie naar onze leden (75 musea) promoten we het aanbod van alle Friese musea via ons publiekslabel Museum.frl (website, social media, e-mailings). Ook doen we de marketing en communicatie van een aantal provinciale evenementen bij musea, zoals Help Pake & Beppe De Vakantie Door (jaarlijks zo’n 20.000 deelnemers), Coole Kidsnacht en Verhalenavond. Met name voor Verhalenavond liggen er leuke en leerzame klussen voor jou als stagiair(e).

Specifieke opdracht: campagne Verhalenavond
Jij krijgt de kans om mee te denken en te werken aan de campagne voor Verhalenavond. Verhalenavond vindt plaats op vrijdag 15 november 2019 in heel Friesland. Het is het vervolg op het succesvolle 2018verhalen. Op Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Verhalen in huiskamers, musea, kerken, cafés, overheidsgebouwen en bij bedrijven. Iedereen kan meedoen. Museumfederatie Fryslân is medeorganisator en een van onze collega’s coördineert de marketing en communicatie van dit unieke evenement. Je krijgt de kans om onder meer content en promotiemiddelen te creëren en mee te denken in de communicatiestrategie. Kijk voor meer info op www.verhalenavond.nl (website is in aanbouw).

We hebben ook een leuke opdracht voor de competentie ‘plannen en organiseren’, mocht je opleiding die eisen.

Mail ons voor meer informatie of als je geïnteresseerd bent natuurlijk! (We hebben één stageplek, dus wacht niet te lang met reageren.)