Help Pake en Beppe de vakantie door!

21 februari 2017 4 dagen
help pake en beppe de vakantie door!

Van 21 februari t/m 24 februari organiseren we met veel musea in Friesland ‘Help pake en beppe de vakantie door!’. Kinderen hebben dan gratis toegang op vertoon van pake of beppe. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan leuke activiteiten die de musea organiseren. Minstens één activiteit is gratis.

Het thema van dit jaar is: ‘Ga mee op reis’. Bezoek een museum en reis door het verleden, heden of de toekomst, door de stad of banjer door het land, maak een reis rond de aarde of in een UFO naar het universum! Met dit thema is er van alles mogelijk. Veel musea en archieven hebben zich al opgegeven. Nieuw dit jaar is dat ook kinderen van de BSO samen met hun groep een bezoek kunnen brengen aan één van de deelnemende musea en archieven. Musea en andere deelnemende instellingen kunnen zelf aangeven of ze deze groepen willen ontvangen of niet.

Vanaf februari staat de website www.museum.frl volledig in het teken van ‘Help pake en beppe de vakantie door!’. Musea zetten op deze website alle activiteiten die georganiseerd worden.

Op maandag 20 februari wordt ‘Help pake en beppe de vakantie door!’ feestelijk geopend in het Modelspoormuseum in Sneek.